Behandel aanbod

Behandel aanbod

Dagbehandeling

Onze dagbehandeling is een vervolg op een klinische behandeling. Een traject van twaalf weken, waarbij je drie dagen (ochtend en middag) per week behandeld wordt en de andere dagen je eigen bezigheden hebt. Op deze manier kan de behandeling goed gecombineerd worden met je dagelijks leven. De gehele behandeling is gericht op ervaringsgericht leren, zowel tijdens de therapie dagen als de dagen thuis waardoor je waardevolle inzichten krijgt die je gaat inzetten. In dit traject krijg je zowel groeps- als individuele behandeling (maximaal 12 deelnemers per groep), waarin we onder andere gebruik maken van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Community Reinforcement Approach (CRA), Emotieregulatie, Sociale Vaardigheidstraining (SOVA), Psycho-educatie, Lichaamsgerichte therapie, Beeldende Therapie, Drama therapie en Mindfulness. Doormiddel van deze behandeling gaan we jouw mate van verbondenheid versterken voor het opbouwen van een solide en krachtig herstel. We bekijken wat past bij jouw situatie. Mocht onze behandeling niet helemaal bij jouw behoeften aansluiten, dan verwijzen we je uiteraard door.

We streven ernaar binnen drie weken na je aanmelding een intakegesprek in te plannen. In deze intake binnen drie weken na je aanmelding plannen we een intakegesprek met een psycholoog in. Hierin brengen we je situatie in kaart en adviseren we over de behandeling. Vervolgens zal een gesprek met de regiebehandelaar leiden tot een definitieve instroom of advies voor een ander behandeling. Middels ons casemanagement team wordt je op de hoogte gebracht van jouw officiele instroom datum. Op jouw eerste dag heb je een kennismakingsgesprek waarin alles over jouw behandeling aan je verteld zal worden, om vervolgens in de groep in te stromen. Daarna stippelen we samen met jou het verdere traject uit. Een multidisciplinair team met daarin een creatief therapeut, sociaal werker, lifestylecoach, psycholoog en psychiater staat klaar om de behandeling verder invulling te geven op onze locatie in Schaijk.

Individuele behandeling

Vanaf heden is ons zorgaanbod uitgebreid met individuele behandeltrajecten. Dit zijn behandeltrajecten van minimaal 10 individuele sessies met een van onze behandelaren, gericht op een voor jou opgesteld behandelplan. Denk hierbij aan passende hulp bij ADHD, ADD, stemmingsproblemen, rouwverwerking en angstklachten.

Samen met jou gaan wij kijken naar hoe je bent gevormd als persoon en welke klachten je ervaart. Middels diverse tools en technieken gaan we met jouw zorgvraag aan de slag. Dit kan zijn om meer inzicht te krijgen en het beter kunnen omgaan met bepaalde problematieken zodat je weer veerkrachtiger en meer solide in het leven komt te staan. In intensieve samenwerking met onze regiebehandelaar verzorgen wij een behandeling op maat. Natuurlijk blijven we mogelijke verslavingsproblematiek in acht nemen en indien nodig integreren we dit in jouw behandeling.

Wachttijd dagbehandeling

Op dit moment is de wachttijd van onze dagbehandeling voor intake 1 week, voor start behandeling 3 weken.

Wachttijd individuele behandeling

Op dit moment is de wachttijd van onze individuele behandeling voor intake 1 week, voor start behandeling 4 weken.

Ik wil hulp

Vervolgbehandeling

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter