Over ons

Over ons

Missie

Onze missie is om hoogwaardige, cliëntgerichte zorg te bieden door het leveren van een volledige keten van zorgdiensten.

Door samen te werken met cliënten, hun naasten en systeem, zorgverleners en maatschappij, streven we ernaar om het leven en het welzijn van mensen en hun omgeving te verbeteren, van preventie en begeleiding tot behandeling en herstel. We zijn toegewijd aan het leveren van toonaangevende zorg op een no nonsense en authentieke manier, met respect en compassie op een inclusieve manier. Daar zetten we ons in voor het continue verbeteren op een toonaangevende en authentieke manier om aan de veranderende behoeften te voldoen.

VISIE

Het potentieel van eenieder volledig benutten en zo excelleren binnen ons vakgebied.

Onze visie is om een ​​transparante en betrouwbare organisatie te zijn die zich inzet voor het opbouwen van gelijkwaardige relaties met onze cliënten en een duurzame relatie met onze medewerkers en partners. We streven naar een organisatie die bekend staat om zijn integriteit, authenticiteit en verbondenheid met de mensen die we ontmoeten op hun weg. We zijn vastbesloten om het potentieel van iedereen binnen onze organisatie volledig te benutten en hen in staat te stellen te excelleren binnen ons vakgebied. Een solide en integere organisatie stelt ons in staat om onze doelen op korte- en lange termijn te bereiken.


Het verhaal achter Point O

“In 2016 begint het verhaal van Point O, het begin van herstel voor ons. In september 2016 heeft Peter zijn rockbottom en gaat naar Solutions om clean te worden. Peter wist al best aardig waar hij aan begon, maar als familie heb je geen idee hoe je leven staat te veranderen.

Na de 4 weken Solutions vond Peter een veilig thuis bij Bregje. Met 90 meetings in 90 dagen begon zijn herstel intensief in verbinding met fellows. In het fellowship, waar Peter snel zijn weg vond, zag hij ook hoe het Nederlandse zorgsysteem in de praktijk ‘werkt’.

Fellows waarmee hij een band had opgebouwd vielen terug omdat basisbehoeften niet meegenomen werden in herstel. Een veilig thuis, een gezond sociaal netwerk en financiële zekerheid waren niet op orde en er was geen aandacht voor versterken daarvan tijdens de genoten behandeling. Hierdoor is er een grote groep mensen met een verslaving die in de cirkel van zorg- en hulpverlening blijft. Dit begon Peter steeds beter te zien, en als schrijnend te ervaren.

Wij komen uit een ondernemende familie en tijdens gesprekken over deze ervaringen werd het idee van een veilig thuis voor mensen in herstel van een verslaving geboren. Ze vonden samen een passie en de mogelijkheden om van start te gaan in de boerderij van opa en oma, in Schaijk. Een woning die voor ons altijd een fijne en warme plek is geweest.

Eind oktober 2017 kregen ze de sleutel van de boerderij. Peter had in het fellowship een oproep gedaan om te komen helpen met opknappen: tuin netjes maken, gordijnen ophangen, vloeren leggen, schilderen en schoonmaken. Ongelooflijk emotioneel worden we er nog van, als we terug denken aan die dagen. De betrokkenheid, het enthousiasme, en de hoeveelheid mensen die de handen uit de mouwen kwamen steken! Dit was de eerste kennismaking van de kracht van het fellowship, de kracht van Stap 12.

Op 2 november 2017 arriveerden de eerste bewoners en 5 november, de eerste open dag, was een heel spannend moment. Peter heeft de eerste weken niet geslapen van de spanning omdat hij de verantwoordelijkheid voor ‘de jongens in huis’ voelde. Bregje heeft de eerste weken niet geslapen van de adrenaline omdat ze niet wist wat haar overkwam in de verbondenheid in het fellowship waarvan we ineens allemaal onderdeel waren.

Na de eerste twee maanden brak er een pittige periode aan. De gemeente was het niet eens met de ontwikkelingen, financieringen kwamen maar niet van de grond en de aanmeldingen waren overweldigend in aantallen. Maar Peter en Bregje lieten zich niet uit het veld slaan, en zie wat ze nu hebben staan!

Groeten Peter en Bregje

Onze mensen

Lees meer»

Werken bij Point O

Lees meer»

Nieuws

Lees meer»

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter