Over ons
Missie
Onze missie is het bieden van hoogwaardige, cliëntgerichte zorg door een volledige keten van zorgdiensten aan te leveren.
Wij werken nauw samen met cliënten, hun naasten, zorgverleners en de maatschappij om het leven en welzijn van mensen en hun omgeving te verbeteren, van preventie en begeleiding tot behandeling en herstel. Met een no-nonsense, authentieke benadering en respectvolle compassie bieden we zorg die écht het verschil maakt. We zetten ons in voor voortdurende verbetering om in te spelen op de veranderende behoeften van onze cliënten.
Visie
Onze visie is om het volledige potentieel van ieder individu te realiseren, zodat zij kunnen uitblinken in hun vakgebied.
Onze visie is om een transparante en betrouwbare organisatie te zijn die zich richt op het opbouwen van gelijkwaardige relaties met cliënten en het creëren van duurzame verbindingen met medewerkers en partners. We streven ernaar bekend te staan om onze integriteit, authenticiteit en de sterke band die we opbouwen met de mensen die we ondersteunen. We zijn vastbesloten om het volledige potentieel van iedereen binnen onze organisatie te benutten, zodat zij kunnen uitblinken in hun vakgebied. Door een solide en integere organisatie te zijn, kunnen we zowel op korte als lange termijn onze doelen realiseren.
Het verhaal achter Point O
In 2016 begon het verhaal van Point O, een nieuw begin van herstel voor ons. In september 2016 bereikte Peter rock bottom en besloot hij naar Solutions te gaan om clean te worden. Peter had al enig idee van wat hem te wachten stond, maar als familie hadden ze geen besef van hoe ingrijpend alles zou veranderen.
Na vier weken bij Solutions vond Peter een veilig thuis bij Bregje. Met 90 bijeenkomsten in 90 dagen begon zijn herstel intensief, in verbinding met medebewoners. In het fellowship, waar Peter zich snel thuisvoelde, zag hij ook hoe het Nederlandse zorgsysteem in de praktijk werkt.
Fellows waarmee hij een band had opgebouwd, vielen terug omdat essentiële basisbehoeften niet meegenomen werden in het herstelproces. Een veilig thuis, een gezond sociaal netwerk en financiële zekerheid waren niet op orde en er werd geen aandacht besteed aan het versterken van deze aspecten tijdens de behandeling. Hierdoor blijft een grote groep mensen met verslaving vastzitten in de cirkel van zorg- en hulpverlening. Dit begon Peter steeds duidelijker te zien en als schrijnend te ervaren.
Peter en Bregje komen uit een ondernemende familie en tijdens gesprekken over deze ervaringen werd het idee van een veilig thuis voor mensen in herstel van een verslaving geboren. Ze vonden samen een passie en de mogelijkheden om van start te gaan in de boerderij van opa en oma, in Schaijk. Een woning die voor hen altijd een fijne en warme plek is geweest.
Eind oktober 2017 kregen ze de sleutel van de boerderij. Peter had in het fellowship een oproep gedaan om te komen helpen met het opknappen: de tuin netjes maken, gordijnen ophangen, vloeren leggen, schilderen en schoonmaken. Als ze terugdenken aan die dagen worden ze nog steeds ongelooflijk emotioneel. De betrokkenheid, het enthousiasme en het aantal mensen dat hun handen uit de mouwen stak, was overweldigend! Dit was hun eerste kennismaking met de kracht van het fellowship, de kracht van Stap 12.
Op 2 november 2017 arriveerden de eerste bewoners, en de eerste open dag op 5 november was een spannend moment. Peter heeft de eerste weken nauwelijks geslapen van de spanning, omdat hij zich verantwoordelijk voelde voor de ‘jongens in huis’. Bregje sliep de eerste weken niet door de adrenaline, omdat ze niet wist wat haar te wachten stond in de verbondenheid van het fellowship, waar ze plotseling allemaal deel van uitmaakten.
Na de eerste twee maanden brak er een pittige periode aan. De gemeente was het niet eens met de ontwikkelingen, financieringen kwamen maar niet van de grond en het aantal aanmeldingen was overweldigend. Maar Peter en Bregje lieten zich niet uit het veld slaan en kijk nu wat ze hebben bereikt!