Preventie

Preventie

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het preventieaanbod van Point O GGZ, met aandacht voor voorlichting, training, scholing en interventies.

De rol van preventie

Preventie neemt een belangrijke plaats in bij het bestrijden van verslavingsproblematiek. Hoe eerder er wordt stilgestaan bij de risico’s en mogelijke gevolgen van het gebruik van bewustzijnsveranderende middelen, hoe kleiner de kans is op het ontwikkelen van verslavingsproblematiek.

Het vroegtijdig signaleren én voorkomen heeft dus zowel een positieve bijdrage op sociaal-maatschappelijk niveau als financieel vlak. Point O zet daarom sterk in op preventieve interventies. Zowel voor de doelgroep zelf, op scholen en wijkcentra als voor zorgprofessionals, bedrijven en organisaties.

Ervaringsdeskundigheid als kracht

Binnen onze preventieafdeling speelt ervaringsdeskundigheid een belangrijke rol. Ervaringsdeskundigen hebben vaak een unieke toegang tot de doelgroep omdat zij de taal spreken en herkenning bieden. Deze herkenning zorgt voor een laagdrempelig contact waarin cliënten zich gehoord en gesteund voelen.

Onze ervaringsdeskundigen hebben een HBO-achtergrond en zijn al jarenlang in herstel. Daarnaast werken ex-bewoners van onze safehouses mee door hun levensverhalen te delen en zo bij te dragen aan bewustwording. Dit zorgt voor een team dat de juiste mix biedt van professionele kennis en persoonlijke ervaring, waardoor we altijd kunnen aansluiten bij de behoeften van onze doelgroepen.

Waarom preventie?

Point O gelooft dat voorkomen altijd beter is dan genezen. De afdeling Preventie is ontstaan vanuit de overtuiging dat bewustwording en het voorkomen van problematisch middelengebruik cruciaal zijn om pijnlijke en vaak traumatische ervaringen te vermijden. Naast onze focus op maatschappelijke rehabilitatie zetten wij ons daarom in om de bewustwording rondom middelengebruik te vergroten en verslaving te voorkomen.

Bij Point O zijn we ervan overtuigd dat we altijd een passend aanbod kunnen bieden. Laat ons weten hoe we je kunnen ondersteunen en we helpen je graag om samen een oplossing te vinden!

Kennis delen

Lees meer»

Naastencursus

Lees meer»

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter