Safehouse

Safehouse

Het safehouse van Point O biedt je een veilige, prettige plek om te herstellen van je verslaving. Het safehouse-traject bij Point O bestaat uit twee belangrijke onderdelen: het individuele traject en het groepsprogramma. In het individuele traject werk je samen met een begeleider aan een trajectplan, waarin je doelen stelt en gedurende je verblijf aan die doelen werkt. Het groepsprogramma, is het eerste deel van je verblijf, waar je trainingen volgt om basisvaardigheden te leren en structuur in je leven te brengen.

Safehouse Schaijk

Het safehouse in Schaijk biedt 24/7 beschikbaarheid van zorgprofessionals die binnen 20 minuten fysieke hulp kunnen bieden. Het safehouse is bedoeld voor mensen die een klinische behandeling voor verslaving hebben afgerond en eventueel ook te maken hebben met andere psychische aandoeningen.

Safehouse voor vrouwen

Het safehouse voor vrouwen is specifiek gericht op vrouwen die een klinische behandeling voor verslaving hebben afgerond en te maken hebben met complexe psychische problemen die het herstelproces kunnen belemmeren. Het behandelteam bestaat uit ervaren behandelaren, zoals GZ-psychologen, psychologen, een psychiater, creatief therapeut en gz-agogen. De behandeling is gericht op het stabiliseren van psychische aandoeningen en het behouden van geschiktheid voor groepstherapie.

Behandeling tijdens safehouse traject

Beide safehouses bieden behandeling en begeleiding in een veilige woonomgeving. Het dagprogramma omvat activiteiten gericht op verschillende leefgebieden, zoals financiën beheren, omgaan met triggers, ontwikkelen van een gezond dag- en nachtritme, en bevorderen van gezonde voeding. Er zijn mogelijkheden voor dagbesteding, zoals vrijwilligerswerk, werk of studie, zodat bewoners een zinvolle daginvulling kunnen hebben.

De behandeling bij Point O GGZ is complementair aan de begeleiding vanuit de WMO en wordt individueel ingericht aan zorgvraag. Het doel is om cliënten te ondersteunen in hun herstelproces en een succesvolle re-integratie in de maatschappij te bevorderen. Het geïntegreerde model van behandeling en begeleiding biedt een holistische aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met de complexe problemen die cliënten ervaren.

Safehouse Schaijk

In het safehouse in Schaijk woon je samen met fellows. Herstellen doe je samen!

Lees meer»

Safehouse voor vrouwen

Een unieke en heel bijzondere plek om herstel te pakken. Wil jij solide herstel?

Lees meer»

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter