Kennis delen

Kennis delen

We delen graag onze kennis over drugs- en alcoholpreventie met andere zorgprofessionals. Op die manier kunnen we bijdragen aan een juiste diagnose en goede doorverwijzing van verslaafden. In verschillende lezingen gaan we onder andere in op vraagstukken zoals het herkennen van verslavingsgedrag, welke vragen zijn relevant om te stellen en hoe kun je als zorgverlener omgaan met een hulpvraag van een naaste van een verslaafde. 

Huisartsen, WMO-consulenten, ambtenaren of zorgpartners en organisaties: op verschillende manieren kun je in aanraking komen met verslavingsproblematiek. Wij geven op maat lezingen afgestemd op de professionele zorgdoelgroep. 

Voor meer informatie over de eerst volgende lezing kunt u hier kijken.

Kennis en ervaringen delen…

Point O deelt de kennis met u over drugs- en alcoholpreventie. We geven praktische inzichten in hoe u verslavingsgedrag kunt herkennen. Daarnaast gaan we in gesprek over wat u kunt doen als een naaste van een verslaafde bij u komt met vragen. Ook gaan we dieper in op het doorverwijzen. Én leggen we uit wat voor mogelijkheden er zijn om zorg, hulp en ondersteuning te krijgen. 

…met huisartsen

U heeft het vast weleens meegemaakt. Tijdens een gesprek met een patiënt komt u erachter dat de patiënt drugs of alcohol gebruikt. U twijfelt of de patiënt misschien problematisch gebruikt, of misschien zelfs wel verslaafd is. Maar hoe herkent u een verslaving? Welke vragen kunt u stellen voor het stellen van een juiste diagnose? En hoe kunt u een verslaafde zo goed mogelijk doorverwijzen?

…met WMO consulenten

U heeft het vast weleens meegemaakt. Tijdens een intake gesprek met een cliënt komt u erachter dat de cliënt drugs of alcohol gebruikt. U twijfelt of de cliënt misschien teveel gebruikt, of misschien zelfs wel verslaafd zou kunnen zijn. Maar hoe herkent u een verslaving? Welke vragen kunt u stellen? En hoe kunt u een verslaafde zo goed mogelijk helpen?

…met zorgpartners en organisaties

Samenwerken in de zorg vinden we allemaal heel belangrijk. Om als organisaties goed met elkaar samen te kunnen werken is het van belang op de hoogte te zijn van elkaar diensten. Daarom geven wij lezingen over onze organisatie, onze diensten en waarvoor u of uw cliënt bij ons terecht kan.

…met gemeenten

We delen onze kennis over drugs- en alcoholpreventie. En we vertellen hoe een verslaving te herkennen. Ook gaan we in gesprek over wat de rol is van een naaste van een verslaafde. We gaan bovendien dieper in op de wereld van de verslavingszorg, welke stromingen zijn er, waarin verschillen deze en waarom is deze informatie voor u van belang. Ook besteden we aandacht aan de mogelijkheden na een klinische opname, zoals een verblijf in een safe house. Natuurlijk geven we ook een rondleiding in ons safe house. En delen ervaringsdeskundigen hun verhaal.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter