Naastencursus

Naastencursus

Bij Point O begrijpen we dat verslavingsproblematiek niet alleen een uitdaging is voor degene die er direct mee te maken heeft, maar ook voor de naasten. Verslaving is een familieziekte die een diepgaande impact heeft op alle betrokkenen. Hoewel er voor mensen met verslavingsproblemen verschillende vormen van hulp bestaan, wordt het belang van ondersteuning voor naasten soms over het hoofd gezien.

Wanneer hulp wordt gezocht voor de persoon met verslavingsproblematiek, kan het gebeuren dat de naasten achterblijven met onbeantwoorde vragen en onopgeloste problemen. Om naasten de juiste ondersteuning te bieden, verzorgt Point O regelmatig cursussen die inzichten en handvatten bieden voor naasten.

In het voorjaar en het najaar biedt Point O een naasten cursus aan. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor partners, familieleden en andere naasten van mensen die kampen met verslavingsproblematiek. Tijdens de cursusavonden worden verschillende thema’s besproken, en de groep biedt een waardevolle omgeving om van elkaars inzichten te leren. De dynamiek van de groep zorgt voor veel interactie en inzichten, doordat de deelnemers naar elkaars proces kijken.

Tijdens de cursus staat het concept van verslaving als ziekte centraal. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je een naaste op een gezonde en ondersteunende manier kunt bijstaan. Daarnaast wordt er gekeken naar welk gedrag vanuit de naaste effectief is en welk gedrag juist niet.

De naastencursus wordt gegeven door ervaringsdeskundigen die speciaal zijn opgeleid om deze ondersteuning te bieden. Zij begrijpen als geen ander de uitdagingen en emoties waar naasten mee te maken krijgen.

De cursus bestaat uit vijf intensieve avonden van elk twee uur en een terugkomavond. Tijdens deze avonden is er ruimte voor persoonlijke groei, interactie en het delen van ervaringen met andere naasten. Als u zichzelf herkent in het bovenstaande en behoefte heeft aan ondersteuning, nodigen we u van harte uit om zich aan te melden voor de naasten cursus. U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden of meer informatie opvragen door te mailen naar preventie@point-o.nl.

Bij Point O staan we klaar om zowel degenen met verslavingsproblematiek als hun naasten te ondersteunen. We begrijpen dat verslaving een complexe en ingrijpende uitdaging is, en we willen ervoor zorgen dat zowel de persoon met verslavingsproblemen als hun naasten de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen om een nieuwe toekomst te creëren, vrij van verslaving.

De eerst volgende cursus reeks wordt aangeboden op de volgende data: 3 april, 10 april, 24 april, 22 mei en 12 juni.

Alle avonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. De gehele cursus kost € 275,- per persoon, dit is inclusief werkmap en literatuur. Meld je hieronder direct aan voor de komende cursus!

Aanmelden voor de naasten cursus

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter