Interventie

Interventie

Het herstel van verslaving brengt niet alleen uitdagingen met zich mee voor de persoon met verslavingsproblematiek, maar zeker ook voor de familie. Bij Point O begrijpen we dit en bieden we ervaren begeleiders die gezinnen ondersteunen tijdens dit traject. Onze begeleiders coachen gezinsleden bij het begrijpen van de gevolgen van verslaving en het verwerken van de impact die het heeft. Tijdens de sessies staan we stil bij de invloed van verslaving op het gezin en bieden we begeleiding om de relaties binnen het gezin te verbeteren.

Interventie

Een van de instrumenten die we aanbieden om te helpen bij verslavingsproblemen is het interventietraject. Bij een interventie confronteren we de gebruiker met de gevolgen van zijn of haar verslaving. Het doel is om tot de gebruiker door te dringen, begrip te creëren, én tegelijkertijd hulp aan te bieden. Onze samenwerking met diverse instanties stelt ons in staat om snel en slagvaardig te handelen. We werken nauw samen met verschillende klinieken, waardoor we een versnelde opname kunnen bewerkstelligen. Ons team zoekt naar een kliniek die perfect aansluit bij de behoeften van het familielid en we doen er alles aan om zo snel mogelijk tot opname over te gaan.

Aarzel niet en neem direct contact met ons op als je denkt dat een interventie noodzakelijk is. We staan klaar om vrijblijvend met je in gesprek te gaan en je te begeleiden bij het maken van de beste behandelingskeuze. Bij Point O streven we ernaar om niet alleen de persoon met verslavingsproblematiek te ondersteunen, maar ook de familieleden. We begrijpen dat verslaving een complexe en ontwrichtende ziekte is, en we willen ervoor zorgen dat iedereen die ermee te maken heeft, de juiste hulp en begeleiding krijgt om een nieuwe toekomst te creëren.

Ontdek de kracht van ondersteuning bij Point O en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team van ervaren begeleiders staat klaar om je te helpen tijdens het herstelproces, of het nu gaat om een interventie of andere vormen van ondersteuning. We geloven in de kracht van verbinding en samenwerking om verandering en herstel mogelijk te maken voor iedereen die met verslavingsproblematiek te maken heeft. Bij Point O ben je niet alleen, wij zijn er voor jou en je familie. Schroom niet om de eerste stap te zetten en contact met ons op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Een van de mogelijkheden voor hulp aan families en naasten bij verslavingsproblemen is het interventietraject. Samen werken we aan een betere toekomst.

Ik wil hulp

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter