Individuele behandeling

Individuele behandeling

Maatwerk voor jouw herstel

Bij Point O GGZ bieden we behandeling aan in diverse vormen, en ons individuele behandelingstraject is speciaal ontworpen voor cliënten die baat hebben bij een persoonlijke aanpak.

Wat houdt individuele behandeling bij Point O GGZ in?

Onze individuele behandeling is een ambulant traject dat bestaat uit één-op-één sessies met een van onze behandelaren. We richten ons op de specifieke problematiek waar jouw hulpvraag ligt, en ons doel is om jouw herstelproces verder te verdiepen, toe te passen en te oefenen. Individuele behandeling voor cliënten die baat hebben bij een persoonlijke aanpak.

Het behandeltraject omvat minimaal 16 individuele sessies, waarbij we een behandeling op maat aanbieden die past bij jouw unieke situatie. We kunnen ondersteuning bieden bij uiteenlopende problemen, zoals ADHD, ADD, stemmingsproblemen, trauma klachten, persoonlijkheidsproblematiek en angstklachten. We werken uitsluitend met evidence-based tools en technieken die gericht zijn op het versterken van verbondenheid en ervaringsgericht leren. Onze behandelingen worden altijd uitgevoerd onder intensieve supervisie van de regiebehandelaar.

Hoe verloopt het proces?

Het individuele behandeltraject begint met een diagnostisch intakeproces, waarin we jouw situatie en behoeften grondig in kaart brengen. Vervolgens plannen we individuele behandelconsulten, waarbij je wekelijks één-op-één sessies hebt met onze (GZ-)psychologen, orthopedagogen, vaktherapeuten, social workers en ervaringsdeskundigen. Dit stelt ons in staat om een holistische benadering te bieden die aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Wanneer en hoe lang?

Het traject duurt minimaal 16 weken. De frequentie van de individuele gesprekken is flexibel en kan variëren, meestal één tot twee sessies per week. De duur van het behandeltraject wordt in overleg met jou bepaald, afhankelijk van de voortgang en de doelen die we willen bereiken. Onze behandeltijden zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Voor wie?

Deze behandeling is voor een ieder die kampt met verslaving of aanverwante problematieken:

– (bijna) nergens meer interesse in hebben of plezier aan beleven
– Gevoel van waardeloosheid
– Weinig energie hebben
– Besluiteloos zijn
– Moeilijker kunnen concentreren
– Last hebben van schuld en of schaamte gevoelens
– Moeite hebben met het onderhouden van je huishouden en of sociale contacten
– Inactief zijn door effect van alcohol en drugs
– Inactief zijn door veel tijd kwijt te zijn aan het gebruiken van alcohol of drugs
– Veel last hebben van onrust
– Moeilijk contacten kunnen leggen met nieuwe mensen en deze onderhouden
– Moeite met het aanhouden van structuur
– Moeite met slapen
– Veel last van zucht en triggers en niet goed weten hoe hier mee om te gaan
– Moeite met het voelen en uiten van mijn emoties
– Veel last hebben van spanningen
– In vlagen last hebben van boosheid en/of agressie
– Sommige plekken, handelingen of personen vermijden
– Gevoelens van angst veel aanwezig
– Last hebben van gevoelens van paniek met soms paniekaanvallen als gevolg
– Moeite hebben met vasthouden van je herstel en clean blijven

Aanmelden

Herken je je één of meerdere bovenstaande punten? Meldt je dan nu aan! We kijken ernaar uit om met jou samen te werken en je te ondersteunen op je weg naar herstel. Als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden kun je contact met ons opnemen via door het formulier op de website in te vullen of te bellen naar 0486 436642.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter