Motivatiebehandeling

Motivatiebehandeling

Herstel begint met motivatie

Bij Point O GGZ bieden we behandeling aan in diverse vormen en de motivatiebehandeling is speciaal ontworpen voor cliënten die nog in actief gebruik zijn, maar wel hun motivatie willen onderzoeken om te starten met hun herstel.

Wat houdt de motivatiebehandeling bij Point O GGZ in?

De motivatiebehandeling bij Point O GGZ is een kortdurende ambulante individuele behandeling waarbij we samen met jou en ons behandelteam werken aan het verkennen van jouw herstel en mogelijkheden voor een uiteindelijk verslavingsvrij leven. Tijdens dit traject vinden er twee individuele sessies per week plaats, waarbij zowel een psycholoog als een behandelend social worker betrokken zijn. De behandeling wordt uitgevoerd onder de supervisie van een regiebehandelaar en maakt gebruik van verschillende behandeltechnieken, zoals ACT, CGT, TVP, Emotie-regulatie en psycho-educatie.

We doen ons best zo snel mogelijk na je aanmelding een intakegesprek in te plannen. Tijdens deze intake brengen we je situatie in kaart en geven we advies over de behandeling. Daarna zal een gesprek met de regiebehandelaar leiden tot een definitieve beslissing over je instroom of een advies voor een andere behandeling. Vervolgens plannen we individuele behandelconsulten, waarbij je wekelijks één-op-één sessies hebt met onze (GZ-)psychologen, orthopedagogen, vaktherapeuten, social workers en ervaringsdeskundigen.

Bij het programma van de motivatiebehandeling van Point O GGZ vinden er per week twee individuele sessies plaats gedurende een periode van 6 weken. De behandeling vindt plaats op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur op onze locatie in Wijchen in cultureel centrum: ’t Mozaïek Wijchen.

Voor wie?

Deze behandeling is geschikt voor een ieder die zich herkent in onderstaande punten:

Aanmelden

Herken je je één of meerdere bovenstaande punten? Meldt je dan nu aan! We kijken ernaar uit om met jou samen te werken en je te ondersteunen op je weg naar herstel. Als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden kun je contact met ons opnemen via door het formulier op de website in te vullen (link/ klik hier) of te bellen naar 0486 436642.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter