Behandelingen

Behandelingen Point O GGZ

Point O GGZ: Jouw Partner in Herstel

Bij Point O GGZ begrijpen we dat iedere persoon uniek is en specifieke behoeften heeft als het gaat om behandeling en herstel. Als toonaangevende zorginstelling bieden we een breed scala aan behandelingen, variërend van motivatiebehandeling tot trauma behandeling, dagbehandeling en individuele behandeling. Onze focus ligt op het bieden van maatwerk, waarbij we evidence-based technieken en een holistische benadering combineren om optimale resultaten te behalen. Onze behandeling is gebaseerd op ervaringsgericht leren, waarbij we de nadruk leggen op verbondenheid.

Op onze locaties staat een multidisciplinair team voor je klaar, bestaande uit een creatief therapeut, sociaal werker, lifestylecoach, psycholoog en psychiater om je behandeling verder vorm te geven.

Motivatiebehandeling

Onze motivatiebehandeling is bedoeld voor cliënten die nog in actief gebruik zitten, maar hun motivatie willen onderzoeken voor het starten van hun herstel. Dit 6 weken durende traject omvat individuele sessies met een psycholoog en een behandelend social worker, waarbij verschillende behandeltechnieken zoals ACT, CGT, TVP, emotieregulatie en psycho-educatie worden ingezet. Samen met jou en het behandelteam kijken we naar jouw herstel en mogelijkheden voor een verslavingsvrij leven.

Trauma Behandeling

Als je naast verslaving ook last hebt van trauma gerelateerde klachten of PTSS, bieden we gespecialiseerde trauma behandeling. Deze individuele behandeling richt zich op het verwerken van trauma’s, het verminderen van klachten en het aanleren van nieuwe patronen voor een stabiel en solide leven. Met behulp van behandeltechnieken zoals EMDR, exposure en Seeking Safety bieden we een behandeling op maat, waarbij we nauw samenwerken met de regiebehandelaar.

Dagbehandeling

Onze dagbehandeling voor verslaving (niet meer in gebruik van middelen) is ontworpen om intensieve ondersteuning te bieden gedurende een periode van 12 weken. Met drie dagen per week, van 08:30 tot 17:00 uur, krijg je de mogelijkheid om te werken aan new life skills. Ons multidisciplinaire behandelteam, bestaande uit een psychiater, psycholoog, vaktherapeut, sociaal werker en ervaringsdeskundige, biedt een breed scala aan behandeltechnieken zoals TVP, CRA, CGT, SOVA, ACT, psycho-educatie en emotieregulatie. Onze focus ligt op het integreren van deze vaardigheden in jouw dagelijks leven, waarbij we ervaringsgericht leren toepassen.

Individuele behandeling

Bij Point O GGZ bieden we ook individuele behandelingstrajecten aan die volledig zijn afgestemd op jouw behoeften en doelen. Of het nu gaat om ADHD, ADD, stemmingsproblemen, rouwverwerking, trauma klachten, persoonlijkheidsproblematiek of angstklachten, onze behandelingen zijn gericht op verdieping, toepassing en oefening van het herstelproces. Onze ervaren behandelaren werken met diverse evidence-based tools en technieken, waarbij ze altijd nauw samen in overleg gaan om optimaal resultaat te behalen.

Dagbehandeling

Lees meer»

Traumabehandeling

Lees meer»

Individuele behandeling

Lees meer»

Motivatiebehandeling

Lees meer»

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter