Klinische behandeling

Klinische behandeling

Klinische behandeling voor verslaving zonder wachtlijst

Een klinische behandeling voor verslaving zonder wachtlijst. Voor mensen met verslavingsproblemen, vergoed door de zorgverzekeraar. Onze benadering is geïnspireerd op het Minnesota model met een holistische aanpak uitgevoerd door een multidisciplinair team die voor jou klaar staat. Onze aanpak richt zich op actief aan de slag met je herstel met het oog op jouw herstel en re-integratie.

Wat houdt klinische behandeling in?

Ons klinisch programma is speciaal ontworpen voor mensen met verslavingsproblematiek die willen starten aan hun herstel in klinische setting. Gedurende je verblijf in onze kliniek zet je de eerste stappen in abstinentie en ga je aan de slag met een leven zonder verslaving. Ben jij op zoek naar een plek voor een volledige reset waar je jezelf en je herstel weer kunt vinden? Dan is kliniek Vida Innova in Portugal wellicht iets voor jou.

De behandeling is een klinisch programma waarin je gedurende 6 weken verblijft in onze kliniek in Portugal. Deze omgeving bied de benodigde ruimte en afstand om aan jezelf te kunnen werken. Dit alles vind plaats midden in de Portugese Natuur waarin het klimaat en de omgeving een belangrijk onderdeel speelt in de behandeling. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn sleutelwoorden in onze kliniek. Ons toegewijde multidisciplinaire team van professionals omvat psychologen, psychiaters, counselors, sociaal werkers, vak therapeuten, verpleegkundigen, artsen en ervaringsdeskundigen. Onze behandeling is gebasseerd op diverse evidence based technieken waaronder Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Community Reinforcement Approach (CRA), Emotieregulatie, Psycho-educatie en het 12-stappen programma. We passen de behandeling aan op wat past bij jouw situatie en hulpvraag.

Het volledige behandelprogramma wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bekijk je polis goed of vraag ons om advies. Meer uitgebreide informatie over verwijzingen en vergoedingen vind je op deze pagina.

Onze benadering tijdens de klinische behandeling omvat:

Hoe verloopt het proces voor aanmelding klinische behandeling?

We doen ons best om zo snel mogelijk na je aanmelding een intakegesprek in te plannen, deze vind plaats in ons intakecentrum in Schaijk Nederland. Tijdens deze intake brengen we je situatie in kaart en geven we advies over de best passende behandeling voor jou. Daarna zal een adviesgesprek met de regiebehandelaar leiden tot een definitieve beslissing over je instroom of een advies voor een andere behandeling. Is er een detox nodig voordat je in de kliniek kunt instromen? Dan begeleiden we jou bij dit proces bij een van onze samenwerkingspartners. Het casemanagement team houdt je op de hoogte van jouw officiële instroomdatum en begeleiden jou in het proces voor de reis naar Portugal. Zij zullen jouw ticket boeken en je adviseren hoe voor te bereiden op je reis. Bij aankomst wordt je opgehaald op het vliegveld en start je je eerste dag met een instroomgesprek waarin alles over jouw behandeling wordt uitgelegd, je een medische check krijgt en je je kunt instaleren op je kamer. Vervolgens stroom je in bij de groep en stellen we samen met jou het verdere traject vast.

Wanneer en hoe lang duurt de klinische behandeling zonder wachtlijst?

Het traject duurt 6 weken en in deze weken ontvang je een volledige behandeling bestaande uit individuele sessies, groepssessies, meetings, gesprekken met de regiebehandelaar en andere groepsactiviteiten. Tijdens je behandeling leef je samen in de kliniek met een groep van maximaal 18 cliënten en word je hierin ondersteund door een deskundig woonbegeleidingsteam.

Voor wie is de klinische behandeling voor verslaving?

Deze behandeling is voor een ieder die kampt met verslaving of aanverwante problematieken:

Herken je je één of meerdere bovenstaande punten? Meldt je dan nu aan! We kijken ernaar uit om met jou samen te werken en je te ondersteunen op je weg naar herstel. Als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden kun je contact met ons opnemen via door het formulier op de website in te vullen of te bellen naar 0486 436642.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter