Begeleiding

Begeleiding en ondersteuning

Bij Point O begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om te leven met een verslaving. Maar we willen je laten weten dat er hoop is voor een betere toekomst. Wij zijn er om jou te ondersteunen bij het werken aan een nieuwe toekomst zonder gebruik van middelen. Samen kijken we naar de aanpak die het beste bij jou past, zodat jij je leven weer in eigen hand kunt nemen.

Onze aanpak is gebaseerd op een concreet trajectplan dat is opgebouwd rondom belangrijke leefgebieden. We geloven in een holistische benadering, waarbij we alle aspecten van je leven in beschouwing nemen om tot een duurzaam herstel te komen. Ons trajectplan is ontworpen om jou op maat gemaakte professionele ondersteuning te bieden, met gebruikmaking van de bewezen filosofie van het 12-stappen Minnesota model.

De leefgebieden

Elke stap van de weg staan onze begeleiders klaar om je te helpen en te motiveren. Samen volgen we meetings, waarbij we jouw voortgang bespreken en indien nodig je plan bijstellen. Het is onze missie om jouw herstelproces te ondersteunen, zodat je weer vol vertrouwen en kracht in het leven kunt staan.

We geloven dat herstel niet alleen gaat om het overwinnen van verslaving, maar ook om het vinden van zingeving in je leven. Een doel hebben en een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij zijn essentiële elementen voor een succesvol herstel. Daarom besteden we aandacht aan jouw zingeving en helpen we je bij het ontdekken van een doel in je leven.

Psychisch functioneren is een ander belangrijk aspect van ons traject. We willen dat je innerlijke controle hebt, waarbij je jezelf kunt helpen of hulp kunt vragen wanneer dat nodig is. Onze begeleiders zijn er om je te ondersteunen bij je psychische gezondheid en kunnen je eventueel doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners indien nodig.

Daarnaast besteden we aandacht aan jouw sociaal functioneren. Het hebben van een positieve omgeving is cruciaal voor je herstel. We moedigen je aan om relaties op te bouwen die je ondersteunen en empoweren. Ook op praktisch gebied willen we dat je je leven kunt organiseren en plannen. Zelfredzaamheid is een belangrijk onderdeel van je herstel, en we helpen je graag bij het ontwikkelen van deze vaardigheden.

Een veilige en stabiele huisvesting is een basisbehoefte voor iedereen. Daarom zorgen we ervoor dat je een veilig thuis hebt waar je aan je herstel kunt werken. Financieel beheer is ook een essentieel onderdeel van ons traject. We willen dat je controle hebt over je financiën, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over geldzaken en je volledig kunt richten op je herstel.

Bij Point O werken we niet alleen aan het overwinnen van de verslaving, maar ook aan het behouden van je herstel. Onze visie is dat herstel een continu proces is, en daarom blijven we werken aan je stappenplan. Herstel is jouw medicijn en we zullen je blijven ondersteunen om op het juiste pad te blijven.

Wij begrijpen dat het herstelproces uitdagend kan zijn, maar je staat er niet alleen voor. Wij zijn hier om jou te steunen, te begeleiden en aan te moedigen op jouw weg naar herstel. Samen kunnen we de triggers herkennen en leren hoe je hiermee kunt omgaan, zodat je sterker wordt dan je verslaving.

Bij Point O Verslavingszorg staat jouw herstel centraal. We willen dat je weer de regie over je leven neemt en met vertrouwen en positiviteit de toekomst tegemoet gaat. Kom bij ons en werk samen met ons aan een nieuwe toekomst zonder verslaving. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen op jouw herstelreis!

Ambulante ondersteuning

Is thuis de beste plek om te herstellen van je verslaving? Dan bieden we je daar alle ondersteuning en leer je in je eigen omgeving om weerstand te beiden tegen je verslaving.

Lees meer»

Naastenondersteuning

Samen bekijken we welke het beste bij je past en met welk traject we je kunnen helpen naar een nieuwe toekomst zonder verslaving

Lees meer»

Interventie

Lees meer»

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter