Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning

Als thuis de beste plek is om te herstellen van je verslaving kunnen we je daar alle ondersteuning bieden en leer je in je eigen omgeving om weerstand te bieden aan je verslaving. Je werkt zelfstandig met je begeleider aan je herstel en neemt wekelijks deel aan de groepsmeeting.

De ambulante ondersteuning van Point O onderscheid zich door de persoonlijke aanpak, waarbij vele facetten van het leven de aandacht hebben. Verslaving en herstel vragen om een aanpak waarbij gedrag, dagelijks leven en sociaal netwerk een belangrijke rol spelen bij een solide herstel.

Als je hulp nodig hebt om met die verschrikkelijke ziekte verslaving om te gaan. Schroom niet en zoek hulp Point O is hier zeer deskundig in. Er word heel goed naar jou gekeken op alle vlakken en er word echt naar je geluisterd. Ze maken samen met jou een trajectplan. Wat mij zeker geholpen heeft een ander mens maar vooral ook een eerlijk mens te worden. Ik zie het leven nu heel anders en alleen maar positief in ik lach en ik straal weer dit mede dankzij Point O!”

– Namens een oud deelnemer Ambulante ondersteuning-

Werkwijze:

We starten met een kennismakingsgesprek waarbij we ingaan op jouw wensen en vragen. Daarna doen we een passend aanbod met betrekking tot je solide herstel. Daarna volgt het regelen van de financiering bij de gemeente. Wij gaan dan alvast aan de slag!

Trajectplan:

Aan de hand van een trajectplan dat je opstelt samen met je persoonlijk betrokken begeleider werk je aan herstel. Praktisch en doelgericht werken aan solide herstel aan de hand van de leefgebieden. De leefgebieden geven structuur aan je herstel, geven zicht op punten waaraan gewerkt kan worden om je weer krachtig in het leven te zetten.

Verbinden:

Een verslaving zorgt er vaak voor dat je de verbinding kwijt bent geraakt met jezelf en anderen daarom is een belangrijk onderdeel van de ondersteuning je netwerk sterk maken, dit om er voor te zorgen dat je uiteindelijk in je kracht gezet wordt samen met je familie, vrienden en naasten als sterk netwerk.

Re-integratie:

Vaak zien we dat je niet goed meer weet wat je wil met je leven op het gebied van werk. Graag helpen we je bij het vinden van een passende baan, studie of misschien starten we met vrijwilligerswerk. Mochten wij er samen niet uitkomen hebben we een samenwerking met verschillende Re-integratie organisaties die je dan verder kunnen helpen. Hierbij gaan we altijd uit van hetgeen jou energie geeft!

Ik wil hulp

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter