Beschermd wonen voor vrouwen

Beschermd wonen voor vrouwen

Voor (jong)volwassen vrouwen die herstellen van een verslaving bieden we een tijdelijke, beschermde woonomgeving in een voormalig klooster. De opzet is vergelijkbaar met een safehouse, maar de doelgroep zijn meerderjarige vrouwen die gemotiveerd zijn te herstellen en hierbij ondersteuning willen. Als je bij ons wilt komen ben je clean én wil je dat blijven. Je hebt al een behandelprogramma voor verslaving gevolgd en deze ondersteuning is een vervolg daarop.

We starten met terugvalpreventie om je te helpen niet om niet meer terug te vallen in een ongewenst patroon dat leidt tot gebruik. Onderdeel van dit programma is het aanpakken van onderliggende problemen. De combinatie van herstel, ondersteuning en behandeling met ons eigen team is uniek en zorgt voor een solide herstel. Dit doen we in samenwerking met zorgorganisaties om voor jou het beste resultaat te behalen.

We beginnen de dag samen door verbinding met jezelf én met elkaar te maken. Goed zorgen voor jezelf, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal. Dat vullen we onder andere in met sport en bewegen onder leiding van een lifestylecoach en koken en eten in groepsverband met een uitgebalanceerd dieet.

Het klooster was tot eind jaren negentig in gebruik door de Zusters van Kostbaar Bloed: een plek met allure en een serene omgeving. Rust, reinheid, regelmaat en respect vormden de basis voor de leefwijze van de zusters. Principes die wij onderschrijven. Het programma dat we bieden in het klooster heeft daarom ook veel weg van de serene leefwijze van de zusters met veel respect voor jezelf, elkaar en betrokkenheid bij de omgeving. De invulling van het programma is gebaseerd op de 12-stappen-methodiek en biedt structuur en invulling aan je nieuwe leven.

Een gezond ritme

Elke dag beginnen we samen. We nemen de dag door en je maakt verbinding met jezelf én met elkaar. Zo starten we elke dag rustig op. Dit zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. Je gezondheid is natuurlijk van groot belang. Goed zorgen voor jezelf, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal. Dat vullen we onder andere in met sport en bewegen onder leiding van een lifestylecoach en koken en eten in groepsverband met een uitgebalanceerd dieet.

Sport en voeding

Ook werken aan je gezondheid vinden we belangrijk. Goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal tijdens het sport uur. Eén uur per week sport je verplicht in groepsverband. Gezamenlijk koken en eten draagt bij aan de saamhorigheid en bewust omgaan met gezonde voeding en een gezond lichaam.

Meditatie en bezinning

Iedere ochtend gezamenlijk inchecken, bij jezelf en bij elkaar. Samen en in de groep neem je de dag door en maak je verbinding met elkaar en met jezelf. De dagopening zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. En voor een rustige, gezamenlijke start van de dag.

Na je opname

Wil je graag actief werken aan je herstel in deze bijzondere beschermd wonen plek met behulp van ons professionele team? Neem dan contact met ons op. We sturen je dan een intake informatiepakket op. Met een Skypegesprek gaan we na of we jou een plek kunnen bieden.

Ik wil hulp

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter