Safehouse
In een rustige omgeving aan je herstel werken onder begeleiding van ons toegewijde professionele team kan in ons safehouse. Na een klinische opname is dit voor minstens een halfjaar je vaste woonplaats waar we één-op-één ondersteuning bieden en begeleiding in groepen. Je draait tijdens je verblijf ook mee in het maatschappelijk leven door het uitvoeren van (vrijwilligers)werk. Ook hier werken we met een plan op basis van de 10 leefgebieden.
Ons safehouse richt zich op meerderjarige verslaafden (m/v) in herstel die zelfstandig zijn en gemotiveerd om clean te zijn en clean te blijven.
Elke dag begint met een gezamenlijke start waarbij we de dag doornemen en verbinding maken met elkaar. Dit om te komen tot een gezond dag- en nachtritme. Een eerste stap in de behandeling is het stoppen met drugs of alcohol. De stap daarna is niet meer beginnen. Tijdens meetings leer je om niet meer terug te vallen in ongewenst gedrag dat leidt tot gebruik. Naast deze terugvalpreventie zijn er ook themameetings met wisselende onderwerpen die een link hebben met de leefgebieden. Ook werken we aan je gezondheid tijdens een centraal sportuur in groepsverband en zijn er mogelijkheden om dit uit te breiden. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om te sporten binnen onze prive gym in tweetallen.
Doelgroep van het safehouse
We bieden professionele één op één ondersteuning en ondersteuning aan de hand van begeleiding in groepen. Over onze werkwijze met de 10 leefgebieden lees je meer op onze pagina Onze aanpak. Het safehouse richt zich op verslaafden in herstel;
- zowel mannen als vrouwen;
- die meerderjarig zijn;
- met een grote mate van zelfstandigheid;
- die erg gemotiveerd zijn;
- die clean zijn én willen blijven;
- die een behandelprogramma hebben afgerond .
Point O Academy
Je start de eerste 10 weken van je verblijf op de Point O Academy. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Waar je in groepsverband verschillende leefgebieden leert kennen, huishoudelijke taken leert oppakken en structuur en regelmaat houd.
Niet meer terugvallen
Een eerste stap in de behandeling is het stoppen met drugs en alcohol. Een volgende stap is niet meer beginnen. Het proces om dit te behalen heet terugvalpreventie. Tijdens deze meetings leer je om niet terug te vallen in een ongewenst gedragspatroon wat leidt tot gebruik.
“Ik was op voorhand bang dat een safehouse mij een gevoel zou geven dat ik in een instelling verbleef. Daarentegen bracht het mij een mooie balans om structuur te creëren in een huiselijke setting en een rustige omgeving. Een plek waar tijd genoeg was om aan mijzelf en aan mijn toekomst te mogen werken. Ik mocht mezelf leren ontwikkelen maar hoefde dit niet alleen te doen. Ik en mijn huisgenoten stonden altijd voor elkaar klaar, om elkaar te helpen in moeilijke momenten, maar waarin tijd genoeg was om samen de leuke en ontspannende dingen te ontdekken waardoor ik weer kon genieten van de kleine dingen. Ondanks ik leerde zelfstandig mijn dag vorm te geven waren de begeleiders altijd in de buurt of bereikbaar indien ik ergens tegen aan liep, of gewoon even mijn verhaal kwijt wilde. Ik kreeg waar nodig het eerste zetje in me rug en werd daarna snel gemotiveerd over mijn angsten heen te komen en dingen zelf aan te pakken, wat mij leerde het vertrouwen in mijzelf en anderen weer terug te krijgen. Nu woon ik zelfstandig en heb ik alle gezonde leefgebieden weer op de rit en mag ik vanuit hier verder aan mijzelf werken. Ik ben enorm dankbaar dat jullie mij gemotiveerd hebben en in mij geloven om te komen waar ik nu, op de dag vandaag, sta.”
– Namens een oud bewoner-
Thema meetings
Bij de thema meeting behandelen we steeds andere onderwerpen. Deze thema’s hebben te maken met één van de leefgebieden. Een thema wordt eerst ingeleid en daarna volgt een groepsbespreking onder begeleiding. Zo gaat het leefgebied ‘Zingeving’ over het doel en de zin van het leven. Wij geloven dat iedereen talenten heeft. Daarom motiveren en activeren we onze bewoners om deze talenten te ontdekken. Bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn.









In beweging
Ook werken aan je gezondheid vinden we belangrijk. Goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen opbouwen en lichamelijke gezondheid staan centraal tijdens het sport uur. Eén uur per week sport je verplicht in groepsverband. En je hebt de mogelijkheid om één op één aan je gezondheid werken met onze sportcoach.
Dagopening
Iedere ochtend gezamenlijk inchecken. Samen met je huisgenoten neem je de dag door en maak je verbinding. De dagopening zorgt voor het terugbrengen van een gezond dag- en nachtritme. En voor een rustige, gezamenlijke start van de dag.
Na je opname
Wil je graag actief werken aan je herstel in ons safehouse met hulp van ons professionele team? Neem dan contact met ons op. We sturen je dan een intake informatiepakket op. Met een Skypegesprek gaan we na of we jou een plek kunnen bieden.
Ik wil hulp
Hulp nodig?
Bel ons: 0486 – 436642.
Wil je liever mailen of teruggebeld worden?
Laat dan hier een bericht achter