Safehouse voor vrouwen

Safehouse voor vrouwen

Welkom bij ons safehouse, een bijzondere plek waar behandeling en begeleiding samenkomen onder één dak. Hier richten we ons op vrouwen die een klinische behandeling voor verslaving hebben afgerond en ook te maken hebben met andere psychische aandoeningen die het herstelproces extra uitdagend maken. Bij Point O bieden we jou zowel behandeling als begeleiding, allemaal in een veilige woonomgeving. Safehouse voor vrouwen een bijzondere plek waar behandeling en begeleiding samenkomen. Voor vrouwen die krachtig in herstel willen staan.

Behandeling en begeleiding

Binnen het safehouse voor vrouwen is de behandeling gericht op het stabiliseren van je psychische aandoeningen en het behouden van je geschiktheid voor groepstherapie. Ons ervaren team van behandelaren, met onder andere GZ-psychologen en psychologen, biedt je individuele behandelsessies meerdere keren per week. We begrijpen dat de complexiteit van je psychische aandoeningen en de grootte van de woongroep uitdagend kunnen zijn, daarom streven we ernaar om jou zo goed mogelijk geschikt te houden voor groepstherapie. Als we inschatten dat groepstherapie op dit moment niet haalbaar is, kan het zijn dat Point O mogelijk niet de juiste plek voor jou is. We willen immers dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Naast de behandeling bieden we ook intensieve begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, om je zelfredzaamheid te vergroten. We maken gebruik van de ZelfRedzaamheidMatrix (ZRM), waarmee we je voortgang meten bij de start, tussentijds en bij het afronden van je traject. Op deze manier kunnen we doelgericht aan je herstel werken en indien nodig bijsturen. Ons doel is dat je na je verblijf weer zelfstandig kunt deelnemen aan de maatschappij. Daarom zijn passende doorstroom en nazorg standaard onderdeel van ons begeleidingsprogramma.

Het dagprogramma gedurende de eerste 15 weken is verplicht en bestaat uit verschillende activiteiten die gericht zijn op belangrijke leefgebieden. Hierbij kun je denken aan het beheren van je financiën, het omgaan met triggers, het ontwikkelen van een gezond dag- en nachtritme en het bevorderen van gezonde voeding. Daarnaast is er tijd voor gezamenlijke activiteiten zoals samen koken, eten en opruimen/schoonmaken. In het weekend bieden we optionele activiteiten aan, zoals wandelen, film kijken en spelletjes. We willen dat je je hier thuis voelt en ook plezier kunt hebben.

Daginvulling

We werken samen met externe organisaties om passende daginvulling te bieden, zodat jij kunt bijdragen aan normalisatie en acceptatie in de samenleving. Binnen Point O zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding, zoals vrijwilligerswerk, werk of studie. Het is belangrijk dat je minimaal twee dagen per week een zinvolle daginvulling hebt en daar verantwoordelijkheid voor neemt. We willen graag dat je je talenten ontdekt en ontwikkelt, en een daginvulling vindt die bij jou past.

Een solide herstel voor vrouwen

De behandeling wordt door Point O GGZ in huis geboden en duurt minimaal 20 weken en kan indien nodig verlengd worden tot het einde van je verblijf. Ons behandelteam, bestaande uit een psychiater, GZ-psychologen, psychologen, een creatief therapeut en gz-agogen, is gespecialiseerd in het behandelen van verslavingsproblematieken. Je behandeling zal voornamelijk verzorgd worden door de GZ-psycholoog en psycholoog, maar we maken ook gebruik van de expertise van de psychiater en therapeuten wanneer dat nodig is.

Safehouse voor vrouwen een bijzondere plek waar behandeling en begeleiding samenkomen. Voor vrouwen die krachtig in herstel willen staan.

Bij Point O doen we er alles aan om jou te helpen in je herstelproces, rekening houdend met de complexe problemen die je ervaart. Ons geïntegreerde model van individuele behandeling en begeleiding biedt een holistische aanpak en ondersteuning voor een succesvolle re-integratie in de maatschappij. We geloven in jouw kracht en samen zullen we werken aan jouw welzijn en een hoopvolle toekomst.

Ik wil hulp

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter