Naastencursus

Naastencursus

Er wordt voor mensen die kampen met verslavingsproblematiek op velerlei wijze hulp geboden. Hulp die uiteraard vaak onontbeerlijk is. Echter welk hulpaanbod bestaat er voor naasten? Verslaving is een familieziekte die ontwrichtend werkt op alle betrokkenen. Sterker nog, wanneer hulp wordt aanvaardt blijven de naasten vaak achter met veel vragen en soms zelfs onopgeloste problemen. Om naasten de juiste ondersteuning te bieden verzorgd Point O regelmatig cursussen om inzichten en handvatten te bieden voor naasten.

In september start Point O weer een naastenscursus. De naastenscursus is er voor partners, familieleden of anderszins naasten van mensen die kampen met verslavingsproblematiek. Door middel van de dynamiek van de in de groep aanwezige deelnemers komen verschillende thema’s aan bod. Tijdens de cursus wordt er stilgestaan bij het concept verslaving als ziekte, hoe ondersteun je een naaste op een gezonde en helpende wijze en welk gedrag vanuit een naaste zelf is effectief of juist contraproductief. 

De naastencursus wordt gegeven door twee HBO opgeleide ervaringsdeskundigen, Ellen Ebben en Robert Pols.

De cursus bestaat uit vier intensieve avonden van elk twee uur en een terugkomavond. Om een effectieve cursus te kunnen waarborgen is er een maximum aantal van 12 cursisten gesteld. Herkent u zichzelf in het bovenstaande, meld u zichzelf dan snel aan of mail voor meer informatie naar preventie@point-o.nl

NAASTEN CURSUS – najaar 2022

De cursus zal plaatsvinden op de volgende dagen van 19:30 uur tot 21:30 uur:
– woensdag 28 september
– woensdag 5 oktober
– woensdag 12 oktober
– woensdag 19 oktober

Daarnaast word er ook een terugkomavond georganiseerd op woensdag 2 november van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De kosten voor de cursus zullen € 200,- per persoon bedragen. Dit is inclusief werkmap en literatuur.

* Deze cursus zal enkel doorgaan wanneer er een minimaal aantal deelnemers zijn.

Aanmelden voor de naasten cursus

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter