Naastencursus

Naastencursus

Er wordt voor mensen die te maken krijgen met verslavingsproblematiek op allerlei manieren hulp geboden. Hulp die uiteraard vaak essentieel is. Maar welk hulpaanbod bestaat er voor naasten? Verslaving is een familieziekte die ontwrichtend werkt voor alle betrokkenen. Sterker nog, wanneer hulp wordt aanvaardt blijven de naasten vaak achter met veel vragen en soms zelfs onopgeloste problemen.Om naasten de juiste ondersteuning te bieden verzorgt Point O regelmatig cursussen om inzichten en handvaten te bieden voor naasten.

In maart start Point O weer een naastenscursus. De naastenscursus is er voor partners, familieleden of anderszins naasten van mensen die kampen met verslavingsproblematiek. Er komen tijdens de cursusavonden verschillende thema´s aan bod. Deze thema´s worden in de groep besproken zodat er van elkaars inzichten kan worden geleerd. De groepsdynamiek zorgt onder de deelnemers voor veel interactie en inzichten door te kijken naar elkaars proces.  Tijdens de cursus wordt er stilgestaan bij het concept verslaving als ziekte, hoe ondersteun je een naaste op een gezonde en helpende wijze en welk gedrag vanuit een naaste zelf is effectief of juist helemaal niet.

De naastencursus wordt gegeven door twee HBO opgeleide ervaringsdeskundigen, Ellen Ebben en Robert Pols.

De cursus bestaat uit vijf intensieve avonden van elk twee uur en een terugkomavond. Herkent u zichzelf in het bovenstaande, meld u zichzelf dan snel aan of mail voor meer informatie naar preventie@point-o.nl

Cursus data voor de eerst volgende cursus zijn als volgt; 1, 8 en 22 maart en 5 april. Verbindingsavond is op 19 april. Alle avonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. De gehele cursus kost € 275,- per persoon, dit is inclusief werkmap en literatuur.

Aanmelden voor de naasten cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter