Dagbehandeling

Dagbehandeling

Versterking van verbondenheid in herstel

Bij Point O GGZ bieden we behandeling aan in diverse vormen en de dagbehandeling is speciaal ontworpen voor cliënten die baat hebben bij een intensievere aanpak van de verslaving.

Deze behandeling is speciaal ontworpen voor mensen wel clean zijn maar die extra ondersteuning en inzicht nodig hebben voor hun herstelproces. Heb je de eerste stappen richting abstinentie gezet, maar zoek je nog naar hoe je nu verder kunt gaan? Dan is onze dagbehandeling wellicht iets voor jou.

Ervaringsgericht leren

Onze behandeling is gebaseerd op ervaringsgericht leren, waarbij we de nadruk leggen op verbondenheid. Onze behandeling is zowel individueel als in groepsvorm (maximaal 12 deelnemers per groep). We maken gebruik van verschillende behandeltechnieken, waaronder Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Community Reinforcement Approach (CRA), Emotieregulatie, Sociale Vaardigheidstraining (SOVA), Psycho-educatie, Lichaamsgerichte Therapie en Vaktherapie. We passen de behandeling aan op wat past bij jouw situatie en hulpvraag.

Ons doel is om jouw mate van verbondenheid te versterken, zodat je een solide en krachtig herstel kunt opbouwen. Verbondenheid is een fundamentele menselijke behoefte en we geloven dat het versterken van de drie vormen van verbondenheid (omgevingsverbondenheid, sociale verbondenheid en innerlijke verbondenheid) van cruciaal belang is voor herstel.

Wat kan je verwachten?

We doen ons best om zo snel mogelijk na je aanmelding een intakegesprek in te plannen. Tijdens deze intake brengen we je situatie in kaart en geven we advies over de behandeling. Daarna zal een gesprek met de regiebehandelaar leiden tot een definitieve beslissing over je instroom of een advies voor een andere behandeling. Het casemanagement team houdt je op de hoogte van jouw officiële instroomdatum. Op je eerste dag heb je een kennismakingsgesprek waarin alles over jouw behandeling wordt uitgelegd. Vervolgens stroom je in bij de groep en stellen we samen met jou het verdere traject vast. Op onze locatie in Schaijk staat een multidisciplinair team voor je klaar, bestaande uit een creatief therapeut, sociaal werker, lifestylecoach, psycholoog en psychiater om de behandeling verder vorm te geven.

Het traject duurt twaalf weken en je wordt gedurende drie dagen per week behandeld, van ’s ochtends tot ’s middags. Op de andere dagen ben je vrij om je eigen bezigheden te volgen en de opgedane behandelkennis in te zetten in je dagelijks leven. Zo kan de behandeling goed worden gecombineerd met jouw dagelijks leven.

Voor wie is deze behandeling

Deze behandeling is voor een ieder die kampt met verslaving of aanverwante problematieken:

– (bijna) nergens meer interesse in hebben of plezier aan beleven
– Gevoel van waardeloosheid
– Weinig energie hebben
– Besluiteloos zijn
– Moeilijker kunnen concentreren
– Last hebben van schuld en of schaamte gevoelens
– Moeite hebben met het onderhouden van je huishouden en of sociale contacten
– Inactief zijn door effect van alcohol en drugs
– Inactief zijn door veel tijd kwijt te zijn aan het gebruiken van alcohol of drugs
– Veel last hebben van onrust
– Moeilijk contacten kunnen leggen met nieuwe mensen en deze onderhouden
– Moeite met het aanhouden van structuur
– Moeite met slapen
– Veel last van zucht en triggers en niet goed weten hoe hier mee om te gaan
– Moeite met het voelen en uiten van mijn emoties
– Veel last hebben van spanningen
– In vlagen last hebben van boosheid en/of agressie
– Sommige plekken, handelingen of personen vermijden
– Gevoelens van angst veel aanwezig
– Last hebben van gevoelens van paniek met soms paniekaanvallen als gevolg
– Moeite hebben met vasthouden van je herstel en clean blijven

Aanmelden

Herken je je één of meerdere bovenstaande punten? Meldt je dan nu aan! We kijken ernaar uit om met jou samen te werken en je te ondersteunen op je weg naar herstel. Als je meer informatie wilt of je wilt aanmelden kun je contact met ons opnemen via door het formulier op de website in te vullen of te bellen naar 0486 436642.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter