Behandel aanbod

Behandel aanbod

Dagbehandeling

Onze dagbehandeling is voor wie nog extra behandeling en inzicht kan gebruiken voor zijn of haar herstel. Je hebt abstinentie bereikt maar wat nu? In deze behandeling staat ervaringsgericht leren, verbondenheid en actief aan de slag gaan. De 3 daagse dagbehandeling bestaat uit een traject van twaalf weken waarbij je drie dagen (ochtend en middag) per week behandeld wordt en de andere dagen vrij hebt voor je eigen bezigheden en je de opgedane behandel kennis in gaat zetten. Op deze manier kan de behandeling goed gecombineerd worden met je dagelijks leven. De behandeling bestaat uit zowel groeps-als individuele behandeling (maximaal 12 deelnemers per groep) waarin we onder andere gebruik maken van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Community Reinforcement Approach (CRA), Emotieregulatie, Sociale Vaardigheidstraining (SOVA), Psycho-educatie, Lichaamsgerichte Therapie, Drama Therapie, Mindfulness en Seeking Safety. Doormiddel van deze behandeling gaan we jouw mate van verbondenheid versterken voor het opbouwen van een solide en krachtig herstel. We passen de behandeling aan op wat past bij jouw situatie en hulpvraag. Mocht onze behandeling niet aansluiten bij jouw behoeften dan verwijzen we je uiteraard door naar een passende oplossing

We streven ernaar binnen drie weken na je aanmelding een intakegesprek in te plannen. In deze intake binnen drie weken na je aanmelding plannen we een intakegesprek met een psycholoog in. Hierin brengen we je situatie in kaart en adviseren we over de behandeling. Vervolgens zal een gesprek met de regiebehandelaar leiden tot een definitieve instroom of advies voor een andere behandeling. Middels ons casemanagement team wordt je op de hoogte gebracht van jouw officiële instroom datum. Op jouw eerste dag heb je een kennismakingsgesprek waarin alles over jouw behandeling aan je verteld zal worden, om vervolgens in de groep in te stromen. Daarna stippelen we samen met jou het verdere traject uit. Een multidisciplinair team met daarin een creatief therapeut, sociaal werker, lifestylecoach, psycholoog en psychiater staat klaar om de behandeling verder invulling te geven op onze locatie in Schaijk.

Individuele behandeling

Vanaf heden is ons zorgaanbod uitgebreid met individuele behandeltrajecten. Dit zijn behandeltrajecten van minimaal 10 individuele sessies met een van onze behandelaren, gericht op een voor jou opgesteld behandelplan. Denk hierbij aan passende hulp bij ADHD, ADD, stemmingsproblemen, rouwverwerking en angstklachten.

Samen met jou gaan wij kijken naar hoe je bent gevormd als persoon en welke klachten je ervaart. Middels diverse tools en technieken gaan we met jouw zorgvraag aan de slag. Dit kan zijn om meer inzicht te krijgen en het beter kunnen omgaan met bepaalde problematieken zodat je weer veerkrachtiger en meer solide in het leven komt te staan. In intensieve samenwerking met onze regiebehandelaar verzorgen wij een behandeling op maat. Natuurlijk blijven we mogelijke verslavingsproblematiek in acht nemen en indien nodig integreren we dit in jouw behandeling.

Voor wie

Deze behandeling is voor een ieder die kampt met verslaving of aanverwante problematieken, herken je je een of meerdere onderstaande punten? Meld je dan nu aan!

– (bijna) nergens meer interesse in hebben of plezier aan beleven
– Gevoel van waardeloosheid
– Weinig energie hebben
– Besluiteloos zijn
– Moeilijker kunnen concentreren
– Last hebben van schuld en of schaamte gevoelens
– Moeite hebben met het onderhouden van je huishouden en of sociale contacten
– Inactief zijn door effect van alcohol en drugs
– Inactief zijn door veel tijd kwijt te zijn aan het gebruiken van alcohol of drugs
– Veel last hebben van onrust
– Moeilijk contacten kunnen leggen met nieuwe mensen en deze onderhouden
– Moeite met het aanhouden van structuur
– Moeite met slapen
– Veel last van zucht en triggers en niet goed weten hoe hier mee om te gaan
– Moeite met het voelen en uiten van mijn emoties
– Veel last hebben van spanningen
– In vlagen last hebben van boosheid en/of agressie
– Sommige plekken, handelingen of personen vermijden
– Gevoelens van angst veel aanwezig
– Last hebben van gevoelens van paniek met soms paniekaanvallen als gevolg
– Moeite hebben met vasthouden van je herstel en clean blijven

Welke diagnoses kunnen wij behandelen?

– Verslaving middelen, alcohol en gedragsverslavingen
– Angststoornissen
– Trauma klachten en/of PTSS
– Stemmingsproblematiek
– Depressie
– ADHD/ADD
– Persoonlijkheidsproblematiek

Wachttijd dagbehandeling

Op dit moment is de wachttijd van onze dagbehandeling voor intake 3 weken, voor start behandeling 3 weken.

Wachttijd individuele behandeling

Op dit moment is de wachttijd van onze individuele behandeling voor intake 3 weken, voor start behandeling 5 weken.

Ik wil hulp

  • Een telefoonnummer opgeven waarop je te bereiken bent.
Vervolgbehandeling

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642.

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter