Verwijzen en vergoeden
Om zorg te kunnen ontvangen van Point O dien je zelf een aantal acties te ondernemen naast de aanmelding bij Point O zelf. Afhankelijk van het zorgproduct (begeleiding of behandeling) dien je een van deze twee paden te bewandelen. Hier lees je meer over het proces van aanmelden, intake en indicatie informatie. Alle zorg van Point O wordt vergoed.
Aanmelden voor begeleiding
safehouse Schaijk – safehouse voor vrouwen – ambulante begeleiding – naasten ondersteuning
Indicatiestelling vergoeding vanuit de WMO
- Onze begeleidingsproducten worden gefinancierd vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hier kun je als burger aanspraak op maken door je te melden bij de gemeente waar je ingeschreven staat.
- Cliënten dienen zelf een melding te doen bij de gemeente van herkomst (waar ze staan ingeschreven). Dit kan vaak via website of telefonisch, neem contact op met de afdeling sociaal domein om er achter te komen wat de route is bij de betreffende gemeente.
- Uiteindelijk zal de geleverde zorg gefinancierd worden vanuit een WMO – indicatie.
- Toekenning vanuit de gemeente is een vereiste om te kunnen starten met het leveren van zorg (start begeleiding of instroom safe house)
Aanmelding bij Point O
- Aanmelding bij Point O middels telefonisch gesprek met casemanagement: 0486-436642
- Tijdens en na het telefonisch gesprek wordt er een check gedaan: mogelijkheden in de planning en screening ten aanzien van het zorgproduct. Dit wordt gedaan door de casemanager
- Het aanmeldpakket wordt ingevuld en retour gestuurd door de cliënt
- Intake (gesprek met cliënt, casemanager en teamleider)
- Advies (hierin wordt gekeken of de zorg die Point O kan bieden aansluit bij de zorg behoefte van cliënt)
- Instroom (dit is pas mogelijk als aan alle toelatingseisen wordt voldaan en er een indicatie is afgegeven door de gemeente)
Aanmelden voor behandeling
dagbehandeling – klinische behandeling – traumabehandeling – motivatiebehandeling – individuele behandeling
Een aanmelding is altijd een algemene aanmelding bij Point O GGZ. Aan de hand van de hulpvraag zal tijdens de intake procedure een behandeladvies worden gevormd wat tijdens het adviesgesprek wordt gecommuniceerd door de betrokken regiebehandelaar. Vanzelfsprekend zullen voorkeur en persoonlijke mogelijkheden worden meegenomen in het advies. Alleen na een positief advies voor een van onze zorgproducten kan er gestart worden met de behandeling. De intake procedure is vrijblijvend en houdt in dat je na advies vrij bent om wel of geen gebruik te maken van het aanbod.
Indicatiestelling vergoeding vanuit de ZorgVerzekeringsWet (ZVW)
- Voor vergoeding van je behandeling (en declaratie) bij je zorgverzekeraar is een verwijsbrief nodig vanuit de huisarts. Verwijsbrief is nodig voordat de intake procedure kan starten.
- Uiteindelijk zal de geleverde zorg vergoed worden door je zorgverzekeraar (los van eigen risico).
*Voor sommige zorgverzekeraars is het nodig om eerst een machtiging aan te vragen alvorens de zorg kan starten. Deze machtiging zal Point O voor je aanvragen.
Aanmelding bij Point O
- Plannen van de screening, de intake en de advies gesprekken samen vormen de intakeprocedure; de cliënt wordt gebeld door de casemanager als de verwijsbrief is ontvangen.
- Voeren van gesprekken intakeprocedure. De gesprekken worden op een zo kort mogelijke termijn gepland en zo dicht mogelijk op elkaar. Hierdoor is al snel duidelijk of en zo ja welke behandeling bij de cliënt aansluit.
- Aan de hand van het behandel advies wordt er naar aanleiding van de planning een mogelijke start datum voor behandeling gepland.