Safehouse Schaijk

Safehouse Schaijk

We vertellen je graag meer over ons geweldige safehouse-traject in Schaijk. Safehouse Schaijk is abstinent herstellen in een fijne omgeving. We hebben hier twee belangrijke onderdelen: het individuele traject en het groepsprogramma. En weet je wat zo fijn is? Er zijn altijd zorgprofessionals beschikbaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week, die binnen 20 minuten bij je kunnen zijn als je fysieke hulp nodig hebt.

Individueel traject

Laten we eens kijken naar het individuele traject. Dit is jouw persoonlijke reis hier bij ons. Je werkt wekelijks samen met een begeleider aan een trajectplan waarin je doelen stelt en gedurende je hele verblijf naar die doelen werkt. Tegen het einde van je verblijf besteden we extra aandacht aan je voorbereiding op het verlaten van het safehouse. Zodat je met een solide herstel kunt starten op je nieuwe plek.

Point O Academy

Het groepsprogramma, dat we de Point O Academy noemen, is het eerste deel van je verblijf. Hier volg je trainingen op basis van de 10 leefgebieden om te leren rust, reinheid en regelmaat in je leven te brengen. We hebben iedere woensdag ook de communitydag waarop we verschillende aspecten van herstel bespreken en waarbij we focussen op verbinding, gezondheid en bewegen, huishoudelijke taken en het algemene dagelijkse leven.

Nadat je de Point O Academy hebt afgerond, ben jij degene die je eigen zinvolle daginvulling organiseert. Het kan zijn dat je nog een behandeling gaat volgen of vrijwilligerswerk gaat doen en je bezighouden met hobby’s. We vinden het belangrijk dat je naast de communitydag minimaal drie dagen per week een daginvulling hebt. Hierbij is het behouden van een gezond dag-nachtritme en regelmaat erg belangrijk. We kunnen je helpen bij het vinden van passende activiteiten, zowel binnen als buiten Point O.

De leefgebieden

In het safehouse-traject ondersteunen we je op verschillende leefgebieden. Samen met je begeleider bespreek je regelmatig je voortgang en worden doelen opgesteld. We kijken naar huisvesting, financiën, sociaal functioneren, psychisch functioneren, zingeving, lichamelijk functioneren, praktisch functioneren en dagbesteding. We willen dat je weer zelfstandig en vol vertrouwen kunt functioneren in de maatschappij.

In het safehouse woon je samen met ongeveer vijf andere bewoners. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het schoonhouden en opruimen van het huis en de tuin. We besteden ook individuele aandacht aan huisvesting na je verblijf bij Point O. We helpen je met het beheren van je financiën en het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties met familie en vrienden.

Als het gaat om je psychisch functioneren, staan onze begeleiders altijd voor je klaar. Indien nodig kunnen we je doorverwijzen naar een passende behandeling bij Point O GGZ. We moedigen je aan om je talenten te ontdekken en te activeren, en we hebben wekelijkse themabijeenkomsten om je zingeving te stimuleren.

Niet meer terugvallen

Je lichamelijke gezondheid is ook belangrijk. We ondersteunen je bij zelfzorg, sporten en het handhaven van een gezonde routine. En we leren je praktische vaardigheden zoals koken, schoonmaken en zakelijke correspondentie.

Een zinvolle daginvulling betekent simpelweg hoe je je dag vult met activiteiten zoals werk, school, hobby’s en vrijwilligerswerk. Een vaste dagindeling geeft structuur en het bevordert sociale contacten en relaties. Het helpt ook om een positief zelfbeeld te ontwikkelen, doordat je je persoonlijke kwaliteiten ontdekt en ontwikkelt.

Jou herstel

Bij Point O werken we samen met verschillende organisaties waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Je kunt er ook voor kiezen om de dagbesteding van Point O te volgen, waarbij je klusjes doet zoals werken in de tuin, klusjes in het huis, sportlessen geven of dieren verzorgen. Als je er klaar voor bent, kun je zelfs een studie oppakken. Als je al een baan hebt of de mogelijkheid hebt om terug te keren naar werk, moedigen we dat ook aan. We helpen je graag bij het vinden van passende mogelijkheden.

Solide herstel

Bij Point O begrijpen we dat verslaving de reden is waarom je hier bent. Zelfs als je clean bent, kunnen de verslavingsgevoelens nog aanwezig zijn. We kijken samen met jou waar de verslaving nog steeds een rol speelt of kan spelen in je leven.

Herstel is een van onze belangrijkste focuspunten bij Point O. We hebben dagelijks dagopeningen in huis en houden wekelijks een terugvalpreventiebijeenkomst waar je je problemen kunt bespreken. We geven je ook de ruimte om vragen te stellen over het 12-stappenplan. Het is belangrijk dat je aan dit programma werkt, minstens drie meetings per week bijwoont en binnen zes weken een sponsor hebt en aan de 12-stappen gaat werken.

Bij Point O geloven we dat gecontroleerd gebruik niet bestaat, daarom streven we ernaar dat je volledig stopt met alcohol en drugs. We willen dat je accepteert dat ze geen onderdeel meer kunnen zijn van je leven. Safehouse Schaijk is abstinent herstellen in een fijne omgeving.

Bij ons draait het allemaal om jouw herstel en welzijn. We zijn er om je te ondersteunen en te helpen bij elke stap van je reis naar een gezonder en gelukkiger leven met een solide herstel.

Ik wil hulp

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter