Nieuw: Safe house voor verslaafde vrouwen in oud klooster

In het voormalige klooster van de missiezusters van het Kostbaar Bloed in Rijkevoort komt een zogenoemd safe house voor verslaafde vrouwen. 

nitiatiefnemers zijn broer en zus Bregje en Peter Peters, ook de nieuwe eigenaren van het klooster uit 1924 aan de Hoogeindsestraat. Dit wordt voor de twee het eerste hulpproject buiten Schaijk. 

Verslavingskliniek

Daar hebben ze sinds eind 2017 safe house Point O voor volwassenen die uit een verslavingskliniek komen en werken aan een terugkeer in de samenleving. Bij Point O, dat in Schaijk inmiddels verschillende huizen telt, werken ze veel met ervaringsdeskundigen, afgekickte verslaafden dus.

In november dit najaar moeten in Rijkevoort de eerste vrouwen onderdak geboden worden in het statige, bijna honderd jaar oude pand. Bregje Peters: ,,Het klooster wordt zo verbouwd dat we beschermd wonen kunnen bieden aan zo’n twintig vrouwen. We vinden dit een prachtige locatie met veel ruimte. Hierin zien we veel mogelijkheden.’’ 

Bisdom

Bisdom Den Bosch heeft al zijn zegen gegeven aan het project in het voormalige klooster. ,,Dat vind ik mooi en bijzonder’’, zegt Peters. ,,Zo krijgt dit gebouw weer een maatschappelijke functie terug. Vroeger woonden hier 49 zusters.’’ Jaren geleden zat hier een adviesbureau in de brandbeveiliging.

Lees het volledige bericht op de website van de Gelderlander. Klik hier en we sturen je direct door naar de juiste pagina.

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter