Schon Pekske bedankt Schaijkenaren: ‘pop-up carnavalswinkel groot succes’

Het logo is van het raam, de overgebleven kleding zit in dozen, de vlaggetjes zijn van de buitenkant van het pand verwijderd. Niks herinnert meer aan pop-up carnavalswinkel Schon Pekske, die de afgelopen tijd was gevestigd aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. “Maar wat was het een succes!”, laat Marieke van Duijnhoven namens de organsiatie weten.

Het succes van deze nieuwe pop-up carnavalswinkel was afhankelijk van het enthousiasme en de bereidwilligheid van met name de Schaijkenaren. Zij werden gevraagd hun tweedehands carnavalskleding te doneren. En dat deden ze massaal, vertelt Marieke. “Honderden outfits, kledingstukken en accessoires werden ingeleverd, vaak zelfs gewassen en gestreken. De winkel hing daardoor niet gewoon vol, maar bomvol. Applaus en hulde voor iedereen die kleding ingeleverd heeft.”

Klanten uit de hele regio
Toen moest de bomvolle winkel nog leeg. “Gelukkig bleek al snel dat er veel behoefte was aan betaalbare, maar ook unieke tweedehands carnavalskleding. Want bij Schon Pekske waren veel zelfgemaakte outfits te koop en werden de mooiste combinaties gemaakt door de vele ‘personeelsleden’. Veel klanten kwamen uit Schaijk, maar ook vanuit de hele regio wisten carnavalsvierders de winkel te vinden. In totaal werden honderden klanten geholpen in iets meer dan drie weken tijd, met een hele mooie opbrengst voor Jeugdcarnaval Schaijk als gevolg. Die opbrengst wordt onder andere gebruikt voor nieuwe jurkjes voor onze Huppelpupkes.”

Recycle Point
In overleg met alle vrijwilligers en het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden is besloten om Schon Pekske in 2021 een vervolg te geven. Tot die tijd wordt de winkel omgetoverd tot Recycle Point, een tweedehands kledingwinkel (www.recyclepoint.nl). Marieke: “Deze winkel wordt gerund door Point O en de opbrengst gaat naar het goede doel. Dit goede doel is het doorbreken van het stigma rondom verslavingen. Meer informatie over het inleveren van kleding vind je op hun website.”

BRON: https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/schaijk/schon-pekske-bedankt-schaijkenaren-pop-up-carnavalswinkel-groot-succes

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter