‘Wij helpen je op maat met het herstel van een verslaving’

Verslaving komt in vele vormen voor. Bijvoorbeeld aan alcohol, drugs, gokken of gamen. Point O zet zich in voor ondersteuning van verslaafden in Noord-Brabant. De organisatie, met als uitvalsbasis Schaijk, helpt mensen met het herstellen van hun verslaving, zowel thuis als vanuit safe houses. “Samen komen we in actie voor een solide herstel.”

Point O is in november 2017 opgericht door Bregje The-Peters en haar broer Peter. Peter was zelf jarenlang verslaafd aan coke en alcohol. Na zijn klinische opname was hij op zoek naar woonruimte. Uiteindelijk werd hij thuis opgevangen door zijn zus. Deze veilige plek bleek zijn redding. Langzaamaan ontstond het idee om samen een safehouse te beginnen. Om zo nóg meer verslaafden in herstel te kunnen helpen.

Maatwerk
Het helpen van verslaafden bij hun herstel is echt maatwerk, geven Bregje en Peter aan. “Iedere verslaving is anders. En iedere persoon ook. Wij geven hen support, thuis of vanuit een van onze safehouses. We werken daarbij altijd op basis van een individueel traject, aan de hand van tien leefgebieden. Natuurlijk met professionele ondersteuning: één-op-één én in groepsverband. Ook als je als familielid te maken hebt met een verslaafde in je omgeving, bieden wij ondersteuning en begeleiding. Alles in samenwerking met diverse (zorg)organisaties, gemeenten en partners.”

Algehele onthouding
Drie jaar na haar oprichting werkt Point O inmiddels met een team van ruim 30 mensen. “We geloven in een persoonlijke aanpak waarbij we altijd voor een verslaafde klaarstaan. Point O staat voor algehele onthouding: clean zijn en clean blijven.” De organisatie biedt ambulante ondersteuning, interventietrajecten, begeleidt families van verslaafden en heeft drie woningen, zogenoemde safe houses. Peter: “We zijn ervan overtuigd dat dit de route is om je verslaving achter je te laten en weer aan een actieve rol in de maatschappij te werken. Hiermee helpen we verslaafden om hun leven weer op het juiste spoor te krijgen en te komen tot het einddoel: een solide herstel.”

Behandelmogelijkheden
Naast praktische ondersteuning biedt Point O verschillende behandelmogelijkheden. “Hiervoor hebben we een multidisciplinair team met daarin een creatief therapeut, sociaal werker, lifestylecoach, psycholoog en psychiater. Zij geven de behandeling verder invulling en zullen mensen optimaal ondersteunen. Zo bieden we onder andere dagbehandeling als vervolg op een klinische behandeling. Een traject van twaalf weken waarbij je drie dagen (ochtend en middag) per week behandeld wordt (individueel en in groepsverband) en de andere dagen je eigen bezigheden hebt.”

Safehouses
In de safehouses van Point O kunnen verslaafden in een veilige en rustige omgeving werken aan hun herstel onder begeleiding van professionals. “Er is een vaste dagplanning met onder andere meetings, sport en inzet op maatschappelijke betrokkenheid. We richten ons op meerderjarige verslaafden die zelfstandig zijn en gemotiveerd om clean te blijven. We hebben daarnaast een safehouse dat zich specifiek richt op (jong)volwassen vrouwen.”

Tien leefgebieden
Op weg naar een nieuwe toekomst zonder verslaving werkt Point O met een concreet plan op basis van tien leefgebieden, onder andere dagbesteding, huisvesting en sociaal en psychisch functioneren. “De bewoners van een safehouse volgen meetings en krijgen professionele ondersteuning op maat. We werken daarbij met individuele sessies en met groepsbijeenkomsten. Aan het eind van iedere maand wordt samen met iemands begeleider bekeken hoe de route naar solide herstel verloopt.”

Contact
Het bezoekadres van Point O is Pastoor van Winkelstraat 39 in Schaijk. Contact opnemen kan via 0486–436642, info@point-o.nl of door het achterlaten van een bericht op www.point-o.nl. Je wordt dan teruggebeld.

BRON: https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/schaijk/wij-helpen-je-op-maat-met-het-herstel-van-een-verslaving

Hulp nodig?

Bel ons: 0486 – 436642

Wil je liever mailen of teruggebeld worden?

Laat dan hier een bericht achter